Soms krijgen wij de vraag of we onze foto’s ook nabewerken. Dit is iets waar we geen geheim van hoeven te maken. Al onze foto’s die het daglicht te zien krijgen, zijn door ons zorgvuldig door Adobe Lightroom gehaald. Daar corrigeren wij elke foto op kleur, helderheid, witbalans en contrast. We schieten elke foto in ‘RAW’, wat inhoudt dat ze nogal flets uit de camera komen, maar dat er ontzettend veel informatie ‘in’ de foto zit, die je er met de juiste tools weer uit kunt halen.

Soms denkt men dat we na een bruiloft zo goed als klaar zijn, maar stiekem ligt het grootste werk dan nog voor ons. Want naast al het uitzoekwerk en het maken van trouwalbums, bewerken wij ook alles zelf na. En dat is helemaal niet erg, want we vinden het beide erg tof om foto’s te bewerken. Ondanks dat we dit al jaren doen, blijven we het bizar vinden wat je uit een hedendaagse camera kan halen.

KUNNEN JULLIE NIET IN 1x GOED SCHIETEN?

Tijdens het fotograferen houden we altijd rekening met de nabewerking. We weten dat onze Nikon camera’s het beste presteren in de donkere gedeeltes van een foto. Wanneer we in een situatie met sterke contrasten terecht komen (diepe schaduwen en een felle, witte lucht in één foto bijvoorbeeld), dan zorgen we er altijd voor dat de lichte delen goed belicht zijn, waardoor de schaduwen ’te’ donker zijn. Expres onderbelichten dus. Daardoor weten we dat we achteraf de schaduwen weer kunnen corrigeren en zo over de gehele foto detail kunnen krijgen. Veel meer dan wanneer je een goed belichte foto in JPG schiet.

Trek aan de sliders om te zien hoe onze foto’s ‘raw’ de keuken binnenkomen, en hoe ze na het toevoegen van onze WE CAPTURE-saus op jullie bord belanden!

WERKEN JULLIE OOK MET PHOTOSHOP?

Heel soms. Het corrigeren van kleur doen we altijd in Lightroom, maar voor de wat grovere bewerkingen moeten we soms gebruik maken van het wat zwaardere pakket van Adobe. Om nooduitgangbordjes, viezigheid op de trouwjurk, of bijvoorbeeld onszelf weg te shoppen!

Soms willen mensen tijdens de shoot al een foto op ons schermpje bekijken… Je snapt nu wellicht dat we daar niet altijd happig op zijn!

Deze pagina was geplaatst in Overige.

nieuwste blogs

Best of 2023
Thomas & Christa
Mark & Anouska
Stef & Nina
Best Of 2022
Béla & Lin
Nigel & Ingeborg