Wij hebben elkaar leren kennen via een Xbox forum, waar we ons als 15-jarige gamers ooit aanmeldden. Toen we jaren later net onze eerste spiegelreflexcamera’s hadden, rolden we via ‘het fotografie topic’ van datzelfde forum in een clubje dat samen naar België, Duitsland en Polen trok om daar oude, verlaten en ‘spookachtige’ gebouwen te fotograferen. Ook wel bekend als Urban Exploration, of gewoon Urbex.

Uit deze vriendengroep van vijf fotografen is uiteindelijk ieder zijn eigen (succesvolle) weg ingeslagen. Tom reist de wereld af om artiesten en evenementen te fotograferen. Merijn fotografeert vastgoed. Luuk is hard bezig in de film- en productiewereld, en wij zijn natuurlijk We.Capture begonnen, and still going strong. Zeven jaar na onze laatste Urbex-trip besloten we een Trip Down Memory Lane te maken. Als vanouds weer op pad naar een verlaten productiefabriek in Luik, België. Mét onze camera’s natuurlijk! Na een bezoek aan deze indrukwekkende oude staalfabriek kwamen we terug met de volgende platen:

Ook hebben we nog geprobeerd om met onze drone te vliegen. Maar dat werd uiteindelijk een stuk spannender dan gedacht! Door de grote hoeveelheid staal kreeg onze drone te maken met signaalverlies. Helaas kwamen we daar pas achter toen hij al ruim 100 meter boven de grond hing! In plaats van te luisteren naar de bestuurder, besloot de drone er op eigen houtje in volle vaart vandoor te gaan. Wat volgde was een aantal spannende minuten waarin we de controle probeerden terug te krijgen. Met veel geluk en het hart in de keel kregen we hem uiteindelijk veilig aan de grond. We hebben er zelfs nog één foto uit weten te halen!

Locatie: Cockerill Sambre, Luik

Deze pagina was geplaatst in Overige.

nieuwste blogs

Best of 2023
Thomas & Christa
Mark & Anouska
Stef & Nina
Best Of 2022
Béla & Lin
Nigel & Ingeborg