Als bruidsfotograaf maak je heel wat bruiloften mee. In ons geval al meer dan 250 en dat is over het algemeen iets meer dan de gemiddelde bruid & bruidegom. De kennis en ervaringen die we daar opgedaan hebben, willen we graag met onze toekomstige bruidsparen delen, zodat zowel de bruiloft als de trouwfoto’s misschien nóg leuker worden!

We Houden van Ruimte & Licht

Als bruid zit je ’s ochtends vaak op één en dezelfde plek. Daar wordt je haar en de make-up voor je gedaan. Misschien lijkt het je leuk om dit in je oude, soms wat kleine kamer in het ouderlijk huis te doen, maar het komt je foto’s ten goede als je op een ruime en lichte plek gaat zitten, bij voorkeur bij een raam. Of dat nu in de keuken, de woonkamer of buiten in de tuin is, maakt ons niet uit. Hoe meer licht en ruimte, hoe beter je foto’s!

Wachten met aankleden

Mannen voelen voor een trouwdag doorgaans wat minder stress dan hun bruiden, maar ervaring leert toch dat als je eenmaal wakker bent om 06:00 uur, je daarna moeilijk weer in slaap komt. Om de tijd te doden en om zeker te weten dat je op tijd bij jouw aanstaande voor de deur staat, lijkt het misschien handig om je alvast aan te kleden, maar het is leuker om even je chillpants aan te trekken en te wachten tot de fotograaf er is, zodat wij het aankleden van begin tot eind kunnen vastleggen!

’s Ochtends is ook een feestje!

Als je klaar bent om te trouwen, ben je meestal ook volwassen genoeg om jezelf aan te kleden. Toch is het veel leuker om vrienden uit te nodigen! Drink samen wat, doe (als de tijd dat toe laat) een leuke activiteit en laat je helpen met je das, manchetknopen, corsage, en je veters strikken (zo weet je zeker dat je niet gelijk al uit je broek scheurt). De sfeer is hierdoor al snel wat meer ontspannen en dat is alleen maar leuk. Vergeet niet dat de ochtend ook gewoon jouw bruiloft is! Dus ook al heb je de bruid nog lang niet gezien, vergeet er ’s ochtends geen feestje van te maken!

Maak Oogcontact

Tijdens de ceremonie wordt er veel over jullie verteld, en het is daarom vanzelfsprekend om te kijken naar degene die aan het woord is. Maar wees niet bang je aandacht even van de spreker af te halen en te kijken naar hem of haar aan wie je bijna het jawoord gaat geven. Hoe vaker jullie oogcontact maken, hoe beter!

Persoonlijke Spreker

De ceremonie wordt voltrokken door een ambtenaar, en die vertelt met alle liefde ‘jullie’ verhaal, maar dat laatste kun je ook laten doen door een vriend of vriendin. Iemand die wat dichter bij jullie liefdesverhaal staat en soms met net wat meer humor zijn zegje over jullie kan doen. En je mag het natuurlijk ook zelf doen! Elkaar geloftes voorlezen krijgt altijd pluspunten van ons.

You should put a ring on it

En daar is een mooie manier voor. Lastig te onthouden in the heat of the moment, maar mocht je er aan denken, houd de ring dan tussen duim en wijsvinger zoals op deze foto. Op die manier kunnen wij, en dus ook onze camera’s, de ringen het beste zien.

NEEM MAKKELIJKE SCHOENEN MEE

Tijdens de shoot lopen we vaak over gras en dit kan zelfs op de meest prachtige zomerdag (zeker in de ochtend) nog een beetje vochtig zijn. Trek daarom makkelijke schoenen aan, zodat je lekker vlot kan lopen en je zo ook je trouwschoenen schoon houdt. Want gras geeft héél graag af. Bang dat de jurk op deze manier te lang is? No worries, tijdens de shots waarin je dat gaat merken zullen wij je vragen even op je tenen te gaan staan.

Pak niet zomaar een DJ

Als je muziek belangrijk vindt, kies dan zorgvuldig een DJ uit. Sommige grote feest-organisaties kunnen een random DJ sturen, die soms net niet helemaal aansluit op jouw eigen publiek. Lullig als je een 50-plusser treft die de hele avond los gaat op Abba, terwijl jij en je vrienden liever de rammers van tegenwoordig horen. Schroom niet om ons te vragen of we nog iemand kennen die weet hoe ‘ie een feestje moet bouwen!

VOLUME NIET OP STANDJE 11

Sommige DJ’s willen graag laten horen hoe hard hun speakers kunnen. En dat is hárd. Zo hard dat het gewoonweg pijn doet aan je oren en je een week later nog met een piep rondloopt. Vraag daarom vooraf aan de DJ of hij het bescheiden kan houden. Heb je een band? Kijk dan of de drummer een elektronisch drumstel kan meebrengen. Sta je namelijk in een klein zaaltje waarbij de gitaar en de zang worden afgestemd op een echt drumstel, dan is de kans klein dat je nog met je vrienden kan praten zonder je stembanden te verliezen.

Keep the party going
  • Doe een openingsdans
  • Trek je vrienden de dansvloer op
  • Géén stukjes tussendoor

Een openingsdans kan eng klinken, maar je hebt er eigenlijk maar weinig voor nodig. Een goede aankondiging en een opkomst kan al genoeg zijn! Trek vervolgens je (schoon)ouders en vrienden de dansvloer op, en de rest van de gasten zal vanzelf volgen.

Let verder op wanneer je ‘stukjes’ wilt laten uitvoeren door vrienden of familie. Doe dit voordat het feest goed en wel begonnen is. Ervaring leert namelijk dat als iedereen net lekker op gang is, een stukje het feest echt plat kan leggen. Het kan zomaar meer dan 30 minuten duren om iedereen weer op de dansvloer te krijgen.

Vergeet niet dat je zelf ook op de groepsfoto’s staat!

Hij lijkt soms lekker relaxt om tijdens je lunch of borrel de groepsfoto’s te maken, en daar net zo lang over te doen als die lunch of borrel zelf. Maar vergeet niet dat jullie als bruidspaar zelf op praktisch elke foto staan! Het is daarom slim om écht een momentje in te plannen voor deze foto’s (en we raden een maximum van 15 verschillende formaties aan), zodat je voor of na de groepsfoto’s weer lekker kunt borrelen met je vrienden.

nieuwste blogs

Vincent & Iris
Best of 2023
Thomas & Christa
Mark & Anouska
Stef & Nina
Best Of 2022
Béla & Lin