Op bruiloften en loveshoots komen wij altijd met twee man sterk! Tijdens jullie dag vullen wij elkaar perfect aan met verschillende type lenzen, andere invalshoeken en het assisteren met lichtopstellingen. ‘s Ochtends splitsen wij geregeld op om de voorbereidingen van zowel de bruid, als de bruidegom vast te leggen, en als jullie op weg naar de trouwshoot zijn in een prachtige bruidsauto, dan hangt één van ons uit het raam om ook daar een toffe foto van te maken. Zou je ons uit elkaar halen, dan krijg je niet de reportage die men van ons gewend is.

De newborn en lifestyle shoots doet Remco alleen. Twee fotografen is voor de kleine koters vaak een beetje ’too much’, en als vader van drie kinderen heeft hij al de nodige ervaring met het vastleggen van de kids.

Wij rekenen graag minimaal een ruim uur voor de shoot, exclusief reistijd. Langer mag altijd, daar wordt het alleen maar relaxter van! Is de shoot een deel van de dag waar jullie wat minder waarde aan hechten en vinden jullie het na een halfuurtje wel mooi geweest? Ook dat is voor ons geen probleem!

Het aantal foto’s dat jullie krijgen is natuurlijk sterk afhankelijk van de duur van jullie dag. Zelf zeggen we: minimaal 200 foto’s bij 6 uur, en minimaal 400 bij een ALL-OUT pakket, maar we proberen hier altijd meer van te maken. We werken namelijk niet met een maximaal aantal foto’s: Alles wat goed is, komt jullie kant op!

Nee! Integendeel zelfs. Tijdens belangrijke momenten zoals de ceremonie of de kerk staan wij dusdanig opgesteld dat we amper hoeven te lopen. Daar waar een enkele fotograaf vaak rond moet wandelen om meerdere hoeken te pakken, helpen wij elkaar uit de brand. Ook schieten wij alleen raak op de momenten die ertoe doen, waardoor overlast van onze camerageluiden niet voor zal komen.

Natuurlijk! Wij bewaren jullie foto’s voor altijd, dus mocht het qua budget even niet lekker zitten om direct een album aan te schaffen, dan kan dat wat ons betreft ook prima een jaar later bijvoorbeeld!

Wij moeten echt heel, heel, heeeeel erg ziek zijn willen we niet komen opdagen op jullie bruiloft. Maar mocht een van ons echt niet in staat zijn om te komen, dan hebben wij een zeer uitgebreid netwerk van professionele bruidsfotografen die het stokje van ons over kunnen nemen. Daar hoeven jullie zelf helemaal niks voor te regelen.

De foto’s van de invallende fotograaf worden achteraf alsnog door onszelf nabewerkt, zodat de foto’s qua kleur zo dicht mogelijk bij onze stijl in de buurt komen.

De trouwjurk goed leggen doen wij zelf. We zijn daar namelijk erg gespitst op en we hebben uiteraard de nodige ervaring met het vlot goedleggen van de jurk! Iemand meenemen voor de gezelligheid mag natuurlijk altijd, maar voor sommige stellen werkt het averechts omdat ze zich wat meer ‘bekeken’ voelen.

trouwjurk goedleggen

Nee, dat vinden wij echt niet meer van deze tijd! Nabestellingen komen nog voort uit de tijd van de fotorolletjes, maar nu alles digitaal is vinden wij dat erg flauw. Alle goede foto’s komen jullie kant op, in zeer hoge resolutie en zonder watermerk. Dus geen extra kosten achteraf.

Yes, al onze foto’s gaan eerst door Adobe Lightroom. Daar corrigeren wij elke foto op kleur, helderheid, witbalans en contrast. Wanneer nodig gaan wij nog een stapje verder, zoals het verwijderen van viezigheid op de trouwjurk, of het weghalen van een pukkeltje, maar extreme photoshop bewerkingen laten wij achterwege. Onze foto’s zijn kleurrijk, maar blijven wel altijd een realistische weergave van jullie dag.

Bekijk hier onze blogpost ‘Een kijkje in onze keuken‘ om enkele voorbeelden hiervan te zien!

Ongeveer 10% van onze foto’s leveren wij in zwart/wit. Dit geldt ook voor de foto’s in het trouwalbum. Mocht je echt heel erg fan zijn van zwart/wit foto’s, dan mag je dat altijd aangeven. Wij zullen daar dan rekening mee houden.

Sepia en selective color (één kleur wel en de rest zwart/wit) bewerkingen leveren wij niet.

Nee hoor! Wij werken met zeer lichtgevoelige camera’s, en wanneer het nodig is gebruiken wij ook nog extra belichting. Er is geen kerk of gemeentehuis te donker voor ons, en zelfs diep in de nacht lukt het ons nog om foto’s te maken.

donkere trouwlocatie bruiloft

Jazeker! Wij nemen altijd (kosteloos) onze drone mee. Wel zou het kunnen dat vanwege de weersomstandigheden we niet kunnen vliegen, zoals bij regen of harde wind. Maar we nemen hem sowieso mee!

Benieuwd welke beelden dit oplevert? Check dan deze blogpost!

Wij lopen tijdens jullie bruiloft rond in nette kleding, waarbij we tijdens het uitzoeken en ontwerpen daarvan rekening hebben gehouden met jullie gasten: Feestelijk, maar geen schreeuwerige tinten. Heb je een dresscode, laat het ons dan weten, want we passen ons graag aan! Omdat we geregeld in het gras liggen en in bomen klimmen op zoek naar de beste compositie, is een pak helaas wel uitgesloten.

Jazeker, we zijn zelfs al een keer in Friesland geweest!

Zonder dollen: Bruiloften in het buitenland vinden wij erg gaaf. Onze reiskosten zijn wel alleen inclusief binnen Nederland, maar voor een buitenlandse bruiloft komen we er vast wel uit!

Voorbeelden? Check hier de Zuid-Afrikaanse bruiloft van Robert & Cian, of hier de Italiaanse bruiloft van Niek & Jany

Wij zouden het onwijs op prijs stellen als er tijdens het diner ook een hapje voor ons geregeld kan worden! Uiteraard schuiven wij niet bij jullie aan, maar als we in een zaaltje ernaast iets simpels kunnen eten, komt dat de foto’s van het eindfeest alleen maar ten goede! En schroom niet om ons tijdens het eten op de schouder te tikken om bijvoorbeeld foto’s van een speech te maken. Daarvoor zijn we er!

Wij sturen altijd in de week na de bruiloft de factuur. Hier staat een betalingstermijn van 30 dagen voor, en onze levertijd is ongeveer 6 tot 8 weken. Dat zorgt voor een mooie wisselwerking, vinden wij zelf. We werken voor de rest niet met contracten en aanbetalingen, dit omdat we onze relatie met bruidsparen zo informeel mogelijk willen houden. Mede doordat we graag meer gezien worden als vrienden van het bruidspaar dan ‘de fotografen’.

Steeds weer nieuwe situaties, nieuwe mensen, nieuwe locaties. Geen fotografieopdracht is zo veelzijdig en heeft zoveel belangrijke momenten die je absoluut niet mag missen, als een bruiloft. Als fotograaf moet je constant scherp blijven voor die ene lach, die traan, of die kus, terwijl je in veranderlijke omstandigheden steeds in snel tempo op zoek moet naar die perfecte compositie. De uitdaging is telkens weer aanwezig en dat maakt bruiloften zo ontzettend leuk om vast leggen!

nieuwste blogs

Vincent & Iris
Best of 2023
Thomas & Christa
Mark & Anouska
Stef & Nina
Best Of 2022
Béla & Lin